Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Στον Άλιμο θα διεξαχθεί για πρώτη φορά το πρόγραμμα «Δημιουργική Ανακύκλωση Re:Think»

Στον Άλιμο θα διεξαχθεί για πρώτη φορά το πρόγραμμα «Δημιουργική Ανακύκλωση Re:Think»

Το πρόγραμμα «Δημιουργική Ανακύκλωση Re:Think» θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στην πόλη μας.

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Γυμνασίου Αλίμου, το πρόγραμμα θα διεξαχθεί την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου, στον χώρο του σχολείου και θα συμμετάσχουν μαθητές του Αλίμου αλλά και από σχολεία της Αττικής. Πρόκειται για ένα ολοήμερο εργαστήριο, όπου οι μαθητές θα φτιάξουν χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά από ανακυκλώσιμα υλικά.

Τα διακοσμητικά που θα κατασκευάσουν οι μαθητές του 4ου Γυμνασίου Αλίμου θα τα εκθέσουν στο χριστουγεννιάτικο bazaar του σχολείου, στις 15 Δεκεμβρίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων:

Με πρωτοβουλία  του Συλλόγου  Γονέων και Κηδεμόνων οι μαθητές  του 4ου Γυμνασίου Αλίμου  θα συμμετάσχουν στο  πρόγραμμα  '' Δημιουργική Ανακύκλωση RE:THINK" που για πρώτη  φορά  στην Αττική θα λάβει  χώρα  στις 6 Δεκεμβρίου  στο σχολείο  μας. Η δράση  αφορά ένα ολοήμερο εργαστήριο δημιουργίας χριστουγεννιάτικων διακοσμητικών αντικειμένων από επαναχρησιμοποιημένα υλικά  μέσω  της Δημιουργικής  Επαναχρησιμοποίησης. Τα παιδιά θα κληθούν να κατασκευάσουν  εικαστικά  έργα από ανακυκλώσιμα  υλικά που για άλλους  θεωρούνται  '' σκουπίδια " αποδεικνύοντας έτσι  τις εικαστικές  χρήσεις  και όψεις των αντικειμένων,  με μεικτες τεχνικές  βασισμένες  σε κανόνες  φυσικής  και μαθηματικών τα οποία  θα εκθέσουν  στο χριστουγεννιάτικο  Bazaar  του σχολείου  στις  15/12. Πρόκειται  για καινοτόμο  πρόγραμμα  με την καθοδήγηση  της RE:TΗINK ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Στόχος  η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση των  παιδιών  μας,  μέσω  μιας διαδικασίας αυτοοργανωσης και συνεργατικοτητας που θα τους παράσχει  εφόδια  απέναντι  στο καταναλωτικό  πολιτισμό  και θα τα μάθει  ότι  η δημιουργική ανακύκλωση  αποτελεί μονόδρομο  για την ποιότητα  στο πολιτισμό  μας. Ευχαριστούμε  θερμά  τη Δευτ/βαθμια  Σχολική  Επιτροπή του Δήμου  Αλίμου  που στηρίζουν  οικονομικά  την προσπάθεια  μας καθώς  και τη Διεύθυντρια του σχολείου κ. Παγωνη  και το Σύλλογο διδασκόντων,  που από τη πρώτη  στιγμή αγκάλιασαν αυτό  το εγχείρημα και μας στηρίζουν  έμπρακτα  στην υλοποίηση  του.