Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Ολοκληρώθηκε σήμερα η πρώτη φάση της διάθεσης των δωρεάν κάδων κομποστοποίησης

Ολοκληρώθηκε σήμερα η πρώτη φάση της διάθεσης των δωρεάν κάδων κομποστοποίησης

Στην Δημοτική Θεατρική Σκηνή «Κάρολος Κουν», έγινε η ενημέρωση των πολιτών και στον προαύλιο χώρο διανεμήθηκαν σήμερα το απόγευμα 150 κάδοι κομποστοποίησης, που είναι για κήπους.

Οι κάδοι δόθηκαν στους δημότες που είχαν κάνει την σχετική αίτηση. Την επόμενη Πέμπτη θα δοθούν οι κάδοι που μπορούν να τοποθετηθούν για κομποστοποίηση σε μπαλκόνια και βεράντες.

Η Δημοτική Αρχή, πιστή στο όραμά της για ένα πιο καθαρό περιβάλλον και αποτελεσματική διαχείριση των απορριμμάτων, αισιοδοξεί να γίνει αγαπημένη συνήθεια των δημοτών, κάθε μορφή ανακύκλωσης.

Ο Δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, μίλησε για τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία που ξεκίνησε ο Δήμος το 2016, τότε που μοιράστηκαν σχεδόν 500 κάδοι σε κατοίκους του Αλίμου, οι οποίοι είχαν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για την οικιακή κομποστοποίηση. Στην σύντομη ομιλία του, τόνισε ότι με την κάθε είδους ανακύκλωση – άρα και με την κομποστοποίηση – μειώνονται τα έξοδα του Δήμου για την αποκομιδή και ταφή των απορριμμάτων και αυτό είναι προς όφελος του Δήμου και επομένως των Δημοτών.

Είπε επίσης: «Είμαστε υπεύθυνοι για το περιβάλλον, υπεύθυνοι προς την νέα γενιά, η οποία δεν πρέπει να παραλάβει τον πλανήτη μας σε χειρότερη κατάσταση, από ότι τον βρήκαμε εμείς. Παράγουμε πολύ σκουπίδι. Στο λεκανοπέδιο καθόμαστε πάνω σε μία βόμβα η οποία σύντομα θα εκραγεί. Σε λίγο καιρό δεν θα ξέρουμε που να πάμε τα σκουπίδια μας».

Η γεωπόνος του Δήμου Αλίμου, Βάσω Τσορβά, ανέλυσε λεπτομερώς τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τους κάδους κομποστοποίησης, ρίχνοντας εκεί κάποια από τα καθημερινά οικιακά μας απορρίμματα (φλούδες φρούτων, λαχανικά, χόρτα, φύλλα, κλαδέματα, χαρτί γραφής, αυγοθήκες κ.α.), δημιουργώντας ένα πλούσιο λίπασμα, που όταν προστεθεί στις – κάθε είδους – καλλιέργειες, βελτιώνει την ποιότητα του εδάφους. Πρόκειται για μια βιολογική διαδικασία που επιτελείται από μόνη της, χωρίς εμείς να καταβάλουμε κανέναν ιδιαίτερο κόπο. Αρκεί να τοποθετούμε στον κάδο, όλα μαζί τα κατάλληλα οικιακά μας απόβλητα, ώστε με την πάροδο του χρόνου να συντεθεί το λίπασμά μας.

Το «παρών» στην τόσο σημαντική αυτή δράση του Δήμου, έδωσαν οι Αντιδήμαρχοι: Λουκία Μελισσαράτου, Στέφανος Διαμαντής και Αρτέμης Καραμολέγκος.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να απευθυνθείτε στην γεωπόνο του Δήμου Αλίμου, Βάσω Τσορβά, στα τηλέφωνα 210-9810-445 και 210-9810-778