Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Οι επιχειρήσεις που αρνούνται να φύγουν από το Ελληνικό και τα ζητήματα που εκκρεμούν ώστε να προχωρήσει η επένδυση

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018, 08:45
Οι επιχειρήσεις που αρνούνται να φύγουν από το Ελληνικό και τα ζητήματα που εκκρεμούν ώστε να προχωρήσει η επένδυση

Μεγάλες καθυστερήσεις σημειώνονται στην απομάκρυνση επιχειρήσεων και συλλόγων που βρίσκονται στον χώρο του πρώην αεροδρομίου, καθυστερούν την έναρξη των έργων ανάπλασης της περιοχές.

Η Ελληνικό Α.Ε έκανε έξωση πριν λίγες ημέρες στον Σύλλογο Αιγυπτιωτών, ενώ το Δημόσιο μέσω της Ελληνικό Α.Ε., αναγκάστηκε να προσφύγει στα δικαστήρια προκειμένου να κάνει έξωση και στο Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων Ολυμπιακής Αεροπορίας. Παράλληλα, στα δικαστήρια βρίσκονται με το «Ακρωτήρι» αλλά και την επιχείρηση Go Kart.

Ο ιδιοκτήτης του κέντρου «Ακρωτήρι», υποστηρίζει πως έχει σύμβαση για την εκμετάλλευση του χώρου με τη Μητρόπολη Γλυφάδας. Σύμφωνα με τη σελίδα economistas «Σε πρώτο βαθμό το ελληνικό Δημόσιο έχει κερδίσει το δικαστήριο που αφορά σε αποβολή της επιχείρησης από ένα τμήμα του ακινήτου, ωστόσο η Μητρόπολη Γλυφάδας έχει ασκήσει έφεση. Δικάσιμος για την έφεση έχει οριστεί ημερομηνία εντός του 2019, ωστόσο το Δημόσιο έχει υποβάλει αίτηση προτίμησης για την επίσπευση της εκδίκασης της υπόθεσης».

Από την άλλη, έχει ήδη εκδοθεί δικαστική απόφαση για την απομάκρυνση της επιχείρησης Go Kart, κάτι που όμως δεν έχει ακόμη πραγματοποιηθεί. Η εν λόγω επιχείρηση επικαλείται μία σύμβαση που έχει από το 1996 με την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, η οποία - σύμφωνα πάντα με την επιχείρηση δύναται να παραταθεί έως το 2021.

Επίσης, καθυστερήσεις σημειώνονται και με την μετεγκατάσταση εγκαταστάσεων του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του economistas. Όπως αναφέρει, το προσωπικό έχει μετακινηθεί, όμως παραμένουν οι δεξαμενές των ψαριών.

Ο πρώτος διαγωνισμός που διεξήχθη για το λόγο αυτό κηρύχθηκε άγονος, ενώ πριν λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε ο δεύτερος διαγωνισμός στον οποίο βρέθηκε μειοδότης. Παρά τις εκτιμήσεις υπουργών και στελεχών του ΤΑΙΠΕΔ, πως τα έργα θα ξεκινήσουν μέσα στους πρώτους μήνες του 2019, μένει να γίνουν ακόμα μέχρι να συμβεί αυτό.

Τέλος, μεγάλο ζήτημα έχει προκύψει και με τα 950 ακίνητα που βρίσκονται εντός του Ελληνικού και εκκρεμεί και το ζήτημα εύρεσης χώρου για τη διαχείριση απορριμμάτων των Δήμων Ελληνικού-Αργυρούπολης, Αλίμου και Γλυφάδας.

 

Τατιάνα Τζινιώλη

Τι διάβασαν περισσότερο οι Αλιμιώτες;
 

Τραγικό συμβάν σε υπάλληλο της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Αλίμου

16 Νοεμβρίου, 07:49

Τραγικό δυστύχημα έγινε σήμερα το πρωί με συνέπεια να χάσει τη ζωή του 52χρονος υπάλληλος της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Αλίμου.

 
 

Πέτρος Χατζημιχαηλίδης: Ποιός ήταν ο άτυχος υπάλληλος του Δήμου Αλίμου που έχασε σήμερα τη ζωή του

16 Νοεμβρίου, 17:17

Τα ξημερώματα της Παρασκευής ένας υπάλληλος της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Αλίμου, έχασε τη ζωή του όταν το απορριμματοφόρο-νταλίκα που οδηγούσε, ανετράπη κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες.

 
 

Την Τρίτη το τελευταίο αντίο στον Πέτρο Χατζημιχαηλίδη

17 Νοεμβρίου, 13:07

Την Τρίτη 20 Νοεμβρίου, στις 16:00, θα τελεστεί η Εξόδιος Ακολουθία του ατυχούς υπαλλήλου του Δήμου Αλίμου, Πέτρου Χατζημιχαηλίδη, στον Ιερό Ναό του Νεκροταφείου της Αργυρούπολης.

 
 

Για λίγες μόνο ημέρες μπορείς να αγοράσεις αξεσουάρ και φορέματα του Βασίλη Ζούλια από 50€

15 Νοεμβρίου, 06:15

Καθώς τα προηγούμενα bazaar του Έλληνα σχεδιαστή ήταν άκρως επιτυχημένα, έρχεται ακόμη ένα.

 
 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αυτήν την ώρα έξω από το Δημαρχείο Αλίμου

19 Νοεμβρίου, 17:12

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτήν την ώρα συνδικαλιστές και μέλη της  ΟΤΑ, έξω από το Δημαρχείο Αλίμου, με αφορμή τον χαμό του Πέτρου Χατζημιχαηλίδη, επικαλούμενοι εργοδοτική αδιαφορία.

 
 

Πανήγυρις του I.N Εισοδίων Θεοτόκου - Αναλυτικά το πρόγραμμα

14 Νοεμβρίου, 15:00

Ο Ι.Ν. Εισοδίων Θεοτόκου στους Τράχωνες, σας προσκαλεί στην πανήγυρη από τις 18 έως τις 21 Νοεμβρίου.

 
 

Η «λύση» στο θέμα των δέντρων στην οδό Ταξιαρχών

16 Νοεμβρίου, 08:20

Αρκετά πρόχειρα κρίνουμε ότι «αντιμετωπίστηκε» η κακοτεχνία που είχε γίνει στο πεζοδρόμιο της οδού Ταξιαρχών.

 
 

Συνέντευξη με τους διεθνούς κύρους Αλιμιώτες chefs, Μίλτο και Βασίλη Καρούμπα

14 Νοεμβρίου, 08:50

Μία συνάντηση και συζήτηση υψηλού επιπέδου περί γαστρονομίας, είχαμε με τους δύο διεθνώς γνωστούς Αλιμιώτες chefs, τους αδελφούς Μίλτο και Βασίλη Καρούμπα.

 
 

Ο Γιώργος Νανούρης μας υποδέχεται στον χριστουγεννιάτικο κόσμο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος σε μία φαντασμαγορική έναρξη

16 Νοεμβρίου, 12:47

Και αυτά τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος μεταμορφώνεται σε έναν τόπο γιορτής.

 
 

Η Πολεοδομία στο Cine Άλιμος – Η ανακοίνωση του Δημάρχου, Ανδρέα Κονδύλη

15 Νοεμβρίου, 12:58

Η Πολεοδομία πήγε το πρωί στον χώρο του θερινού κινηματογράφου Αλίμου και μετά από τον σχετικό έλεγχο έφυγαν χωρίς κάποια σημείωση.