Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Οι επιχειρήσεις που αρνούνται να φύγουν από το Ελληνικό και τα ζητήματα που εκκρεμούν ώστε να προχωρήσει η επένδυση

Οι επιχειρήσεις που αρνούνται να φύγουν από το Ελληνικό και τα ζητήματα που εκκρεμούν ώστε να προχωρήσει η επένδυση

Μεγάλες καθυστερήσεις σημειώνονται στην απομάκρυνση επιχειρήσεων και συλλόγων που βρίσκονται στον χώρο του πρώην αεροδρομίου, καθυστερούν την έναρξη των έργων ανάπλασης της περιοχές.

Η Ελληνικό Α.Ε έκανε έξωση πριν λίγες ημέρες στον Σύλλογο Αιγυπτιωτών, ενώ το Δημόσιο μέσω της Ελληνικό Α.Ε., αναγκάστηκε να προσφύγει στα δικαστήρια προκειμένου να κάνει έξωση και στο Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων Ολυμπιακής Αεροπορίας. Παράλληλα, στα δικαστήρια βρίσκονται με το «Ακρωτήρι» αλλά και την επιχείρηση Go Kart.

Ο ιδιοκτήτης του κέντρου «Ακρωτήρι», υποστηρίζει πως έχει σύμβαση για την εκμετάλλευση του χώρου με τη Μητρόπολη Γλυφάδας. Σύμφωνα με τη σελίδα economistas «Σε πρώτο βαθμό το ελληνικό Δημόσιο έχει κερδίσει το δικαστήριο που αφορά σε αποβολή της επιχείρησης από ένα τμήμα του ακινήτου, ωστόσο η Μητρόπολη Γλυφάδας έχει ασκήσει έφεση. Δικάσιμος για την έφεση έχει οριστεί ημερομηνία εντός του 2019, ωστόσο το Δημόσιο έχει υποβάλει αίτηση προτίμησης για την επίσπευση της εκδίκασης της υπόθεσης».

Από την άλλη, έχει ήδη εκδοθεί δικαστική απόφαση για την απομάκρυνση της επιχείρησης Go Kart, κάτι που όμως δεν έχει ακόμη πραγματοποιηθεί. Η εν λόγω επιχείρηση επικαλείται μία σύμβαση που έχει από το 1996 με την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, η οποία - σύμφωνα πάντα με την επιχείρηση δύναται να παραταθεί έως το 2021.

Επίσης, καθυστερήσεις σημειώνονται και με την μετεγκατάσταση εγκαταστάσεων του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του economistas. Όπως αναφέρει, το προσωπικό έχει μετακινηθεί, όμως παραμένουν οι δεξαμενές των ψαριών.

Ο πρώτος διαγωνισμός που διεξήχθη για το λόγο αυτό κηρύχθηκε άγονος, ενώ πριν λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε ο δεύτερος διαγωνισμός στον οποίο βρέθηκε μειοδότης. Παρά τις εκτιμήσεις υπουργών και στελεχών του ΤΑΙΠΕΔ, πως τα έργα θα ξεκινήσουν μέσα στους πρώτους μήνες του 2019, μένει να γίνουν ακόμα μέχρι να συμβεί αυτό.

Τέλος, μεγάλο ζήτημα έχει προκύψει και με τα 950 ακίνητα που βρίσκονται εντός του Ελληνικού και εκκρεμεί και το ζήτημα εύρεσης χώρου για τη διαχείριση απορριμμάτων των Δήμων Ελληνικού-Αργυρούπολης, Αλίμου και Γλυφάδας.

 

Τατιάνα Τζινιώλη