Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Η όμορφη βραδιά της παρουσίασης του βιβλίου «Μυσταγωγία Στιγμών» του Τάγκη Τάγκαλου

Η όμορφη βραδιά της παρουσίασης του βιβλίου «Μυσταγωγία Στιγμών»

Μία εξαιρετικά όμορφη πολιτιστική βραδιά, απήλαυσαν όσοι βρέθηκαν στην παρουσίαση του βιβλίου ποιημάτων του Τάκη Τάγκαλου «Μυσταγωγία Στιγμών».

Η παρουσίαση έγινε την Κυριακή το βράδυ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αλίμου και υπό την αιγίδα του Δήμου Αλίμου. Η «Μυσταγωγία Στιγμών» είναι το τρίτο βιβλίο ποιημάτων του Τάκη Τάγκαλου και είναι αφιερωμένο στην σύζυγό του, Κατερίνα Τσάλλου.

Η αίθουσα ήταν κατάμεστη από κόσμο. Από την Δημοτική Αρχή, το παρών έδωσαν ο Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών, Γιάννης Μαριόλης, οι πρώην Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, Μαίρη Ανανιάδου και Χριστίνα Βράνη, το μέλος της Δημοτικής Επιτροπής των Παιδικών Σταθμών, Δώρα Δανοχρήστου και το αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ. του ΘΟΠΑΑ, Αποστολία Σκλάβου. Παρόντες ακόμη ήταν, η δημοσιογράφος Ντέπυ Στενού, πολλοί φίλοι και γνωστοί του ποιητή.

Ο Αντιδήμαρχος Στέφανος Διαμαντής – που είχε και τον συντονισμό της βραδιάς – στον σύντομο χαιρετισμό του διάβασε ένα απόσπασμα από το εισαγωγικό σημείωμα του βιβλίου: «Οι ποιητές δεν ενδιαφέρονται για μονάδες μέτρησης του χρόνου, γιατί έχουν ήδη την δική τους. Για τους ποιητές μονάδα μέτρησης του χρόνου είναι η Στιγμή! Είναι αυτή που προκαλεί τα συναισθήματα. Κάθε στιγμή είναι μοναδική και ανεπανάληπτη. Το «τώρα» που σε λίγο θα γίνει χθες, είναι μια εικόνα που αν την αιχμαλωτίσεις, όπως τη φωτογραφία στην κάμερα, την κρατάς για πάντα μέσα σου».

Ακολούθως διάβασε τον χαιρετισμό του Δημάρχου Ανδρέα Κονδύλη, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Ευτυχώς που υπάρχουν ακόμη άνθρωποι σαν τον Τάκη Τάγκαλο, που μπορούν ακόμη να εμπνέονται και έτσι να γίνονται η αφορμή στην απόδρασή μας από την τραχύτητα της καθημερινότητας. Ο Τάκης μας οδηγεί σε ένα όμορφο ταξίδι στην ποίηση, στέκεται στις στιγμές, τις παρατηρεί, τις κρατά και την ώρα της γραφής τις αποθεώνει. Αντίθετα με όλους εμάς, που τρέχουμε να προλάβουμε και κυνηγάμε αγχωμένοι την επόμενή μας υποχρέωση».

Την παρουσίαση προλόγισαν, ο Πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών και κριτικός λογοτεχνίας, Κώστας Καρούσος και ο ποιητής-συγγραφέας Ηλίας Παπακωνσταντίνου.

Ποιήματα – εκτός από τον δημιουργό τους – διάβασαν, η ηθοποιός και συγγραφέας Φαίη Κοκκινοπούλου, ο Αλιμιώτης δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, Κυριάκος Παναγόπουλος, όπως επίσης και δύο παιδικοί φίλοι και συμμαθητές του ποιητή από το Γυμνάσιο.

Όλη την εκδήλωση συνόδευαν μελωδικά, η Τέτη Ρενέζη με τον Απόστολο Κορδέλλα και οι οποίοι έχουν μελοποιήσει ποιήματα του πρωταγωνιστή της βραδιάς, Τάκη Τάγκαλου.

Η όμορφη, ζεστή, ουσιαστική και γεμάτη πολιτισμό και λογοτεχνία βραδιά, έκλεισε με το τραγούδι από την Πολίτικη Κουζίνα «Στα λιμάνια ανάψανε φωτιές».

Ρεπορτάζ: Ελισάβετ Μιτσού

Φωτογραφίες: Ευστάθιος Κατσίπης