Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Εκδρομή στο Σπήλαιο της Παιανίας, με ειδική τιμή για τους Αλιμιώτες και τις Αλιμιώτισσες

Εκδρομή στο Σπήλαιο της Παιανίας, με ειδική τιμή για τους Αλιμιώτες και τις Αλιμιώτισσες

Στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος «Η ζωή είναι ωραία», ο Δήμος Αλίμου μάς πάει εκδρομή στο περίφημο Σπήλαιο της Παιανίας, το «Κουτούκι».

Η εκδρομή θα γίνει το Σάββατο 10 Νοεμβρίου και η μεταφορά θα είναι δωρεάν με λεωφορείο του Δήμου.

Το «Κουτούκι» είναι το μεγαλύτερο και το ωραιότερο από τα εξήντα περίπου σπήλαια της Αττικής. Βρίσκεται στις ανατολικές παρυφές του κυρίως ορεινού όγκου του Υμηττού, σε υψόμετρο 510 μέτρων, περίπου 35 χλμ. από την Αθήνα.

Μια... κατσίκα θεωρείται υπεύθυνη για την ανακάλυψη του σπηλαίου «Κουτούκι», στην Παιανία. Έπεσε το 1926 από την ύψους 38 μέτρων φυσική είσοδό του και ο βοσκός, που πιασμένος από μια τριχιά κατέβηκε να την πιάσει, ήταν ο πρώτος που αντίκρισε το πανέμορφο σπήλαιο.

Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι πρόκειται για ένα σπήλαιο ηλικίας 2.000.000 ετών και λόγω της ανυπαρξίας άλλης εισόδου δεν είχε ποτέ πριν παρατηρηθεί από τον άνθρωπο!

Οι καταπληκτικοί σταλακτίτες και σταλαγμίτες του δημιουργούν σχηματισμούς μοναδικούς, που εύκολα στη φαντασία ενός ζωηρού μυαλού μπορούν να πάρουν γνωστές μορφές διάσημων έργων τέχνης. «Αρχαίες στήλες», «Καρυάτιδες», το «Άγαλμα της Ελευθερίας», αλλά και το «Λιοντάρι» και ο «Πύργος της Πίζας» θα ζωντανέψουν μπροστά στα μάτια μας σ’ αυτή τη συναρπαστική περιπλάνηση.

Η μεταφορά θα γίνει ΔΩΡΕΑΝ με το πούλμαν του Δήμου, που θα αναχωρήσει το Σάββατο 10 Νοεμβρίου, στις 11:30 π.μ. ακριβώς, στη συμβολή των οδών Υψηλάντου & Ερεχθείου.

Επιστροφή: Aναχώρηση από την Παιανία περίπου στις 16:30.  

Τιμή Εισόδου: 1€ το άτομο, παιδιά κάτω των 18 ετών δωρεάν.  

Δηλώσεις Συμμετοχής έως την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου.

 

Δηλώστε συμμετοχή στο 213 2008044 από Δευτέρα έως Παρασκευή 12:00 – 15:00. Οι θέσεις θα είναι περιορισμένες και θα κρατούνται με τη σειρά προτεραιότητας των τηλεφωνημάτων.