Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

3 σειρές του Netflix για να δεις σήμερα, ανήμερα του Halloween

3 σειρές του Netflix για να δεις σήμερα, ανήμερα του Halloween

Halloween σήμερα και αντίθετα με τα όσα πιστεύουν πολλοί, δεν είναι μία γιορτή που μας έρχεται από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Πρόκειται για μία αμιγώς Ευρωπαϊκή παράδοση καθώς ξεκίνησε από τους Κέλτες και εξαπλώθηκε στην Αμερική όταν αποικήθηκε. Μία γιορτή που το …τρόμαγμα και το spooky feeling έχει την τιμητική του με τις χαρακτηριστικές κολοκύθες σκαλισμένες ως Jack o Lantern να βρίσκονται παντού.

Αν δε θες να πας σε πάρτι ή αν έχεις ήδη πάει σε αρκετά, τότε ξάπλωσε αναπαυτικά στον καναπέ σου, κουκουλώσου, πάρε ένα μεγάλο μπολ με ποπ -κορν και το Netflix θα σου κρατήσει την καλύτερη Halloween-ικη συντροφιά.

Εκτός από τις δεκάδες ταινίες τρόμου, υπάρχουν τρεις ολοκαίνουριες σειρές που βγήκαν τον Οκτωβρίο, ακριβώς γι αυτή την ημέρα.

The Haunting of Hill House: Η σειρά του Mike Flanagan αποτελείται από 10 επεισόδια που θα σε κρατήσουν με το ένα μάτι κάτω από τα σκεπάσματα.

Το είδος του family horror θα στοιχειώσει τις ημέρες και τις νύχτες σου. Η σειρά έχει πάρει διθυραμβικές κριτικές από λάτρεις του τρόμου, οπότε έινια σίγουρα στις must -see σειρές.

Chilling Adventures of Sabrina: Oι παραγωγοί του Riverdale αναβιώνουν τη θρυλική έφηβη μάγισσα Sabrina που στα 90s ήταν η καλύτερη παρέα για τα Σάββατα που δεν είχαμε σχολείο. Ωστόσο, 22 χρόνια μετά, η Sabrina δεν θυμίζει σε τίποτα τη feelgood κομεντί καθώς γίνεται πιο σκοτεινή και ατμοσφαιρική. Έξτρα πόντους για την κινηματογράφιση και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, αλλά οι πόντοι αφαιρούνται από το ταλέντο -ή την απουσία αυτού-  των πρωταγωνιστών. Καλύτερα να το δεις ως έναν φόρο τιμής στη Sabrina που αγαπήσαμε και μέχρι εκεί.

Haunted: Mία σειρά ντοκιμαντέρ από άτομα που έχουν έρθει σε επαφή ή έχουν βιώσει παραφυσικά φαινόμενα. Αληθινές μαρτυρίες που θα σου κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον με φαντάσματα, δαίμονες και άλλα ανεξήγητα φαινόμενα.

 

 

Kαι...καλή διασκέδαση ή μάλλον καλό τρόμο!

Τατιάνα Τζινιώλη