Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

H συγγραφέας Στέργια Κάββαλου έρχεται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλιμου για μία διαδραστική παρουσίαση

H συγγραφέας Στέργια Κάββαλου έρχεται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλιμου για μία διαδραστική παρουσίαση

Η συγγραφέας Στέργια Κάββαλου έρχεται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλίμου για μία διαδραστική παρουσίαση του βιβλίου της «Η δυστυχία του να είναι κανείς μαθητής».

Ο Δήμος Αλίμου και οι εκδόσεις Μεταίχμιο, οργάνωσαν μία παρουσίαση διαφορετική από τις άλλες.

Το Σάββατο 13 Οκτωβρίου στις 11:00, η Δημοτική Βιβλιοθήκη ανοίγει τις πόρτες της για παιδιά 7 ετών και άνω και τους γονείς τους, ώστε να περάσουν μία ψυχαγωγική ώρα με τη συγγραφέα Στέργια Κάββαλου.

 

Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλίμου: Λ. Ιωνίας 24 (1ος όροφος)

Ώρα έναρξης: 11:00

Είσοδος δωρεάν.

Για το βιβλίο: Ο Κάρολος είναι μαθητής δημοτικού. Αν νομίζετε ότι ξυπνάει με όρεξη και χαρά να πάει στο σχολείο του, κάνετε μεγάλο λάθος. Όχι, δεν έχει πρόβλημα με τα μαθήματά του, διαβάζει και είναι και καλός. Το πρόβλημα είναι ο Άγγελος και τα αγγελάκια των μεσαίων θρανίων που τον πειράζουν για το μικρό του όνομα, το γαλατένιο δέρμα του, τα αστεία του γυαλιά. Μια μέρα, αυτά τα γυαλιά σπάνε. Όχι από μόνα τους. Κάποιοι συμμαθητές φροντίζουν γι’ αυτό. Μια, δυο, τρεις και ο Κάρολος αναγκάζεται να αποκαλύψει την αλήθεια στον «ιατρό των ματιών». Και η μία αλήθεια οδηγεί σε άλλες πολλές. Και τις μαθαίνουν όλοι. Η μαμά, η δασκάλα, η διευθύντρια και οι γονείς των μαθητών. Ευτυχώς, γιατί οι στενοχώριες και τα λυπημένα μυστικά καθόλου δεν ταιριάζουν στα μικρά παιδιά. Μέσα από παιχνίδια και ασκήσεις εμπιστοσύνης, ο Κάρολος, ο Άγγελος και όλη η τάξη θα γίνουν από απλοί μαθητές συμμαθητές. Γιατί η τάξη είναι ομάδα και οι ομάδες, όπως και τα γλυκά, δένουν μόνο όταν τα υλικά τους είναι ενωμένα.
Μια ιστορία για τον σχολικό εκφοβισμό που δεν αγαπάει τις συγκρίσεις, τη βία και την αντιπαλότητα, αλλά λατρεύει τα ξεχωριστά μας χαρακτηριστικά, τον σεβασμό και την ανοιχτή αγκαλιά. 

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και θα είναι διαθέσιμο προς αγορά στην εκδήλωση του Σαββάτου.