Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε: Ο αγιασμός στα σχολεία και το δώρο του Δημάρχου στα «πρωτάκια»

Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε: Ο αγιασμός στα σχολεία και το δώρο του Δημάρχου στα «πρωτάκια»

Ξεκίνησε πριν λίγο και επίσημα, η νέα σχολική χρονιά 2018-2019, με τον καθιερωμένο Αγιασμό που πραγματοποιήθηκε στα σχολεία όλων των βαθμίδων του Δήμου μας.

Το Alimos Online παραβρέθηκε στην επίσημη τελετή του Αγιασμού που έγινε στο 3ο Δημοτικό Σχολείο επί της Λ. Ιωνίας. Ο Δήμαρχος Αλίμου ευχήθηκε «Καλή σταδιοδρομία και πρόοδο» σε όλα τα παιδιά. Διαβάστηκε μήνυμα του Μητροπολίτη Νέας Σμύρνης, Συμεών και στη συνέχεια, τον λόγο πήρε η Διευθύντρια του σχολείου, Άννα Μικρογιαννάκη, η οποία ευχήθηκε στα παιδιά «καλή σχολική χρονιά» και επισήμανε πως θα είναι δίπλα τους σε ό,τι χρειαστούν.

Στον Αγιασμό παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Στέφανος Διαμαντής, Αρτέμης Καραμολέγκος και Αναστασία Σιμητροπούλου. Ο Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών Αλίμου Γιάννης Μαριόλης, και η Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεοδώρα Γκόνη. Eπιπλέον, το παρών έδωσε ο Πρώην Δήμαρχος Αλίμου και επικεφαλής της αντιπολίτευσης  Θάνος Ορφανός και ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος, Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Μετά τον Αγιασμό ακολούθησε το καλωσόρισμα των μαθητών και οι ευχές προς όλη την εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου και κυρίως προς τους νέους μαθητές (τα «πρωτάκια») και δόθηκε έμφαση στην αξία που έχει η συνεργασία μαθητών, δασκάλων και γονέων για την επιτυχή λειτουργία του σχολείου.

Όπως και τις άλλες χρονιές, το δώρο του Δημάρχου προς τους μαθητές της 1ης Δημοτικού για το «καλωσόρισμα στο σχολείο», είναι μια σχολική τσάντα.

Kείμενο: Τατιάνα Τζινιώλη

Ρεπορτάζ - φωτογραφίες: Ελισάβετ Μιτσού