Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Η επόμενη φάση της ανάπλασης της Λ. Ποσειδώνος είναι στην περιοχή του Άγιου Κοσμά

Η επόμενη φάση της ανάπλασης της Λ. Ποσειδώνος είναι στην περιοχή του Άγιου Κοσμά

Μέχρι και το 2021 η παραλιακή λεωφόρος θα βυθιστεί σε μήκος περίπου 6 χλμ.Η πρώτη παρέμβαση θα γίνει στην περιοχή του Φαλήρου, από το ύψος του ΣΕΦ έως την ένωσή της με Λ. Συγγρού.

Η λεωφόρος Ποσειδώνος σε αυτό το σημείο θα είναι περίπου ημι-υπόγεια προκειμένου οπτικά να σταματήσει να υφίσταται και μετά από ένα σχεδόν τρικ να εξακολουθεί να λειτουργεί παράλληλα με ένα πάρκο που θα δημιουργηθεί στην περιοχή του Φαληρικού Όρμου. Οι σχετικές εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει από πέρυσι και θα ολοκληρωθούν το 2019.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του ypodomes.gr, η δεύτερη παρέμβαση θα γίνει στην περιοχή του Αγίου Κοσμά και του Ελληνικού σε μήκος επίσης 3χλμ. Εκεί προβλέπεται πλήρης υπογειοποίηση της Λ.Ποσειδώνος σε μήκος 3χλμ από το τέλος της παραλίας του Αλίμου (μετά την σύνδεση της με την Λ.Αλίμου) και η ανύψωση της στο ύψος του Ελληνικού περίπου στην περιοχή της Μαρίνας.

Το έργο προβλέπει να παραμείνει η γραμμή του Τραμ ως έχει, ενώ η σημερινή λεωφόρος το τμήμα αυτό θα «ξηλωθεί» ώστε να ενωθεί το βόρειο με το νότιο τμήμα της έκτασης του Ελληνικού, έχοντας πετύχει την πλήρη πρόσβαση στην παραλία της περιοχής όπου θα είναι η έκταση της δημιουργίας του τουριστικού πόλου.

Εφόσον διατηρηθεί το χρονοδιάγραμμα του ΤΑΙΠΕΔ, τα έργα αναμένεται να ξεκινήσουν το 2019 και να ολοκληρωθούν το 2021.