Αναμνήσεις

Αποκλειστικό: Πως είναι σήμερα το εστιατόριο "Ο Πράσινος λόφος"

Η εγκαταλελειμμένη εικόνα του εστιατορίου "Ο Πράσινος λόφος" που βρίσκεται κοντά στην Κυθηρίων, προκαλεί θλίψη.

Στρίβοντας απο Αλίμου 89 και ανεβαίνοντας μία μικρή ανηφόρα,  βρίσκεται ο Πράσινος Λόφος. Ονομάστηκε έτσι καθώς βρίσκεται μέσα στο Λόφο Τρουμπάρι, δίπλα στην Κυθηρίων σε μία έκταση 11 στρεμμάτων, γεμάτη πεύκα. Βρίσκεται στα όρια του Δήμου μας με την Αργυρούπολη.

Ανάμεσα στα δεκάδες δέντρα υπάρχει ένα μικρό θεατράκι, μία παιδική χαρά και φυσικά το κέντρο. Όλα είναι εγκαταλελειμμένα και σε άθλια κατάσταση όπως βλέπετε και στις αποκλειστικές φωτογραφίες του Alimos Online.

Η ιστορία του Πράσινου Λόφου:

Άνοιξε το 2005 ως αναψυκτήριο και γρήγορα κέρδισε τους κατοίκους της περιοχής. Στη συνέχεια, λειτούργησε ως εστιατόριο με μια ταράτσα που μίλαγαν όλα τα Νότια Προάστια γι΄ αυτή. Σεφ ήταν ο Γιάννης Μπαξεβάνης και το 2010 ανέλαβε η Μυρσίνη Λαμπράκη.

Το 2011 μετονομάστηκε σε Lofos Kefato Restaurant και είχε ζωντανή μουσική και λουλουδοπόλεμο. Ωστόσο, το καλοκαίρι του 2012, το κατάστημα έκλεισε οριστικά.

Πλέον, όλη η έκταση έχει εγκαταλειφθεί. Η παιδική χαρά είναι σκουριασμένη και το κτίριο δε θυμίζει σε τίποτα το εστιατόριο που είχε γνωρίσει τόση αίγλη όταν λειτουργούσε. Τα παράθυρα είναι σπασμένα, οι πόρτες ανοιχτές και οι τοίχοι γεμάτοι graffiti. Σε ένα απο τα τζάμια, δεσπόζει ένα graffiti "Σε αγαπώ ακόμη και την πρώτη ώρα της Δευτέρας", γραμμένο -προφανώς- απο μαθητή

Το μόνο που βλέπεις είναι μερικά κεσεδάκια στο πάτωμα , από φαγητά που έχουν αφήσει για γάτες ή σκύλους. Είναι κρίμα, ένας τέτοιος πνεύμονας πρασίνου να μένει ανεκμετάλλευτος ενώ θα μπορούσε να γίνει ένα πολύ ωραίο μέρος για τους πολίτες των δύο Δήμων και όχι μόνο.

Οι φωτογραφίες:

 

Σημ.: Η φωτογραφία του παρελθόντος είναι από το "Athens Menu" όπου κι εκεί , η διεύθυνση που δίνουν είναι Άλιμος!

 

Φωτογραφίες: Ε. Μιτσού για το Alimos Online