Αναμνήσεις

Κλεφτρόνι και Τζέντλεμαν: Η σκηνή της ταινίας που γυρίστηκε στο θρυλικό Ροντέο και την ελεύθερη πλαζ του Αλίμου

Κλεφτρόνι και Τζέντλεμαν: Η σκηνή της ταινίας που γυρίστηκε στο θρυλικό Ροντέο και την ελεύθερη πλαζ του Αλίμου

Το Ροντέο ήταν το θρυλικό λούνα παρκ του Καλαμακίου που σημάδεψε τα 70s και τα 80s και άφησε πολλές αναμνήσεις στους Καλαμακιώτες και όχι μόνο.  

Βρισκόταν στην παραλιακή λεωφόρο, εκεί που σήμερα βρίσκεται η είσοδος της Μαρίνας Αλίμου. Εντερπράιζ, χταπόδι, λαβύρινθος με καθρέφτες, ταψί, μπαλαρίνα, τραινάκι του τρόμου, ρόδα, διάδρομος του τρόμου, σκοποβολή ήταν μόνο μερικά από τα παιχνίδια του Ροντέο, που κάθε Σαββατοκύριακο "πλημμύριζε" από παιδιά, γονείς κι εφήβους.  

Εκεί γυρίστηκαν αρκετές ταινίες, όπως το «Κλεφτρόνι και Τζέντλεμαν», «Ο Γύρος του Θανάτου», «'Εξοδος Κινδύνου», «Κέρατο, Κομπίνα και Λαγωνικά», αλλά και η ταινία "Le Casse" του 1971 με τους Ομάρ Σαρίφ και Ζαν Πολ Μπελμοντό.

Το Ροντέο σταμάτησε να λειτουργεί το 1986, όταν μια κοπέλα έπεσε από το Εντερπράιζ.

Το video που ακολουθεί είναι από την ταινία «Κλεφτρόνι και Τζέντλεμαν», με πρωταγωνιστή τον Στάθη Ψάλτη και είναι εν μέρει γυρισμένο στο Ροντέο.  Διακρίνεται επίσης η  ελεύθερη πλαζ Αλίμου και η παιδική χαρά που ήταν στην παραλία.