Αναμνήσεις

Ένα 'αντίο' στο Premier που υπήρξε αγαπημένο στέκι

Ένα 'αντίο' στο Premier που υπήρξε αγαπημένο στέκι

Πιστεύω ότι δεν υπάρχει Καλαμακιώτης που να μην έχει αναμνήσεις από το Premier.

Οι περισσότεροι από εμάς, εκεί ήπιαμε τον πρώτο μας καφέ, το πρώτο μας ποτό, εκεί κάναμε τα πρώτα μας ραντεβού.  Ήταν σημείο αναφοράς, το «στέκι» μας, εκεί όπου έστω και αν πηγαίναμε μόνοι μας, ξέραμε ότι θα βρούμε παρέα, θα συναντήσουμε γνωστούς. Και πάντα στην πόρτα, μας υποδεχόταν η Παρασκευή Γραψοπούλου, η οποία «πάλευε» μόνη της, αλλά που δεν έχανε ποτέ το χαμόγελο και την θετική της ενέργεια.

Το Premier, ξεκίνησε ως σημείο εστίασης λίγο πριν το 1990.

Ξεκίνησε ως burgherhouse με το όνομα «Kangaroo». Το 1994, ένας ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, μεταμόρφωσε τον χώρο σε ένα πολύ όμορφο καφέ και του έδωσε το όνομα Premier.

To 1998 ανέλαβε το καφέ η Παρασκευή Γραψοπούλου και για πολλά χρόνια το Premier έγινε για τους Καλαμακιώτες «το καφέ της καρδιάς τους».

Το 2002, για διεύρυνση του χώρου κατά τους χειμερινούς μήνες, έκλεισε με τζαμαρία τον εξωτερικό χώρο και διαμόρφωσε ένα ενιαίο σύνολο χώρου με τον εσωτερικό.

Σε όλη τη διάρκεια αυτών των χρόνων, το Premier, ήταν  ένας ζεστός, cosy χώρος, «στέκι» για πολλούς.

Προσέφερε μία φιλόξενη, ευχάριστη παρεΐστικη ατμόσφαιρα και σε αυτό καθοριστικός παράγοντας ήταν η ευγενική, φιλική και πάντα πρόσχαρη συμπεριφορά της Παρασκευής Γραψοπούλου και των συνεργατών της. Η φιλικότητα όλων.

Σε ευχαριστούμε Παρασκευή για όλα αυτά τα υπέροχα χρόνια και τις όμορφες αναμνήσεις! Δεν είναι το τέλος, είναι μία νέα αρχή. 

Είσαι δυνατή και θα τα καταφέρεις, σου ευχόμαστε καλή συνέχεια!

 

Ελισάβετ Μιτσού