Αναμνήσεις

Σαν σήμερα: 37 χρόνια πριν, έγινε το «Πάρτι στη Βουλιαγμένη» του Λουκιανού Κηλαηδόνη

Σαν σήμερα: 37 χρόνια πριν, έγινε το «Πάρτι στη Βουλιαγμένη» του Λουκιανού Κηλαηδόνη

Σαν σήμερα, 25 Ιουλίου 1983, πριν 37 χρόνια, έγινε μία συναυλία που άφησε εποχή.

Ο Tύπος την είχε χαρακτηρίσει τότε ως  «Το Γούντστοκ της Ελλάδας». Μία Δευτέρα, με πανσέληνο, ο Λουκιανός Κηλαηδόνης, διοργάνωσε μία συναυλία στην Πλαζ της Βουλιαγμένης. Κόπηκαν 25,000 εισιτήρια, τα οποία κόστιζαν 300 δραχμές το ένα, αλλά μέσα στο χώρο της συναυλίας βρέθηκαν πάνω από 50,000 άνθρωποι. Ο Λουκιανός σχεδίαζε και προετοίμαζε το «Πάρτι στη Βουλιαγμένη» πάνω από ένα χρόνο. Ηταν ο πρώτος στην Ελλάδα, που έβγαλε τις συναυλίες από τα γήπεδα και τις ενέταξε σε φυσικούς χώρους.   

Η μουσική σκηνή είχε στηθεί πάνω σε μια πλωτή εξέδρα. Οι καλλιτέχνες έφταναν στη σκηνή με μία κατάφωτη φορτηγίδα από τον Ναυτικό ΄Ομιλο Βουλιαγμένης. Στην Παραλιακή είχε σχηματιστεί μια τεράστια ουρά από αυτοκίνητα με κόσμο που πήγαινε στη συναυλία. Η βραδιά άνοιξε με τον οικοδεσπότη Λουκιανό Κηλαηδόνη και στις 10:15 εμφανίστηκε η Μαργαρίτα Ζορμπαλά. Ακολούθησε ο Βαγγέλης Γερμανός και ο Διονύσης Σαββόπουλος. Μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, εμφανίστηκε ένα τρεχαντήρι και μια ψαρόβαρκα με τους κανταδόρους και τη μαντολινάτα του Φώτη Αλέπωρου.

Στη 1 το πρωί έκανε την εμφάνισή του ο Λουκιανός πάλι, αυτή τη φορά με την Αφροδίτη Μάνου που τραγούδησαν τη «Βουλιαγμένη», που αποτέλεσε την αφορμή για το πάρτυ. Το πρόγραμμα έκλεισε λίγο μετά τις 2 το πρωί, με τον Γιώργο Νταλάρα και τον Λουκιανό να τραγουδούν τα «Θερινά σινεμά». Το γλέντι συνεχίστηκε μέχρι το πρωϊ, με τον κόσμο να διασκεδάζει και κάνοντας βουτιές στην θάλασσα.

 

Ελισάβετ Μιτσού

 

Ελισάβετ Μιτσού