Αναμνήσεις

Μάρτιος 1997: Η Βουλιαγμένη σήκωσε το πρώτο Ευρωπαϊκό Κύπελλο για την Ελλάδα

Μάρτιος 1997: Η Βουλιαγμένη σήκωσε το πρώτο Ευρωπαικό Κύπελλο για την Ελλάδα

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η 22η Μαρτίου για τη ομάδα πόλο της Βουλιαγμένης, καθώς το 1997 σήκωσαν το κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης.

Ο αγώνας έγινε μεταξύ Βουλιαγμένης και Ρόμα στο Κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ και έληξε 7-6, με τη Βουλιαγμένη να σηκώνει περήφανη την κούπα.

Πρόκειται για το πρώτο Ευρωπαϊκό για την Ελλάδα στο πόλο και αδιαμφισβήτητα ήταν η «χρυσή εποχή» για το πόλο της Βουλιαγμένης καθώς η γενιά του Γιώργου Μαυρωτά, Γιώργου Αφορουδάκη, Τεό Λοράντου και του Δημήτρη Μάζη έφερε πολλές διακρίσεις για το ελληνικό πόλο.

Ο μεγάλος τελικός για το Ευρωπαϊκό, διεξήχθη στο νεόδμητο τότε κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ, ενώ οι αθλητές ήθελαν τη Νέα Σμύρνη. Ωστόσο, το ΟΑΚΑ επιλέχθηκε λόγω χωρητικότητας και χιλιάδες κόσμου κατέκλησε τις κερκίδες.

Η ομάδα της 22ης Μαρτίου: Γιώργος Ρέππας, Γιώργος Αφρουδάκης, Δημήτρης Μάζης, Τόνι Κουτσογιάννης, Γιώργος Μαυρωτάς (αρχηγός), Τζώρτζης Μουριάδης, Τεο Λοράντος, Σπύρος Μπουλουγουράς, Ζάχος Αφρουδάκης, Δημήτρης Τσίκλος, Νίκος Καφετζόπουλος, Διονύσης Σταθόπουλος, Βασίλης Λαμπάτος, Πέταρ Τρμπόγεβιτς. Προπονητής: Γιάννης Γιαννουρής.