Αναμνήσεις

Όταν η Τζέιν Μάνσφιλντ φωτογραφήθηκε στο Ελληνικό 

Όταν η Τζέιν Μάνσφιλντ φωτογραφήθηκε στο Ελληνικό 

Η σούπερ σταρ Τζέιν Μάνσφιλντ φωτογραφήθηκε σαν αξιοθέατο πάνω σε ένα Crosley στην Aμερικανική Bάση του Ελληνικού την 1η Νοεμβρίου 1957.

Και αν η θελκτική πόζα της κερδίζει με μια πρώτη ματιά την προσοχή μας, μια δεύτερη μας επιτρέπει να παρατηρήσουμε το απολαυστικά χαζεμένο βλέμμα του οδηγού του αυτοκινήτου στη θέα μιας καλλονής που η τραγική ειρωνεία την οδήγησε να σκοτωθεί σε τροχαίο.

Η επίσκεψή της το 1957, συνέπεσε με τον θάνατο του Νίκου Καζαντζάκη, γεγονός για το οποίο η δημοσιογράφος Ελένη Κατσουλάκη έγραψε:  «Οι εφημερίδες των Αθηνών ανακοίνωσαν αθόρυβα με μικρά γράμματα τον θάνατο του μεγάλου συγγραφέα. Άλλωστε, είχαν πιο ενδιαφέροντα γεγονότα να γιομίσουν τις πρώτες σελίδες τους. Η διάσημη Αμερικανίδα σεξοβόμβα Τζέιν Μάνσφιλντ μόλις είχε φτάσει κουνιστή και λυγιστή στην πρωτεύουσα και έδινε με το κιλό προμελετημένες συνεντεύξεις...».

Τον Οκτώβριο του 1960, κατά την περίοδο των γυρισμάτων στην Αθήνα της ταινίας Συνέβη στην Αθήνα (όπου υποδύθηκε τον ρόλο Ελληνίδας ηθοποιού), η Τζέιν Μάνσφιλντ παρευρέθηκε σε ζωντανές εμφανίσεις της Μαίρης Λίντα και του Μανώλη Χιώτη, με τους οποίους φωτογραφήθηκε κρατώντας το μπουζούκι του Δημήτρη Ευσταθίου. Κατά την παραμονή της στην Ελλάδα, η Τζέιν Μάνσφιλντ φωτογραφήθηκε στην Ακρόπολη Αθηνών.

Η ξανθιά ηθοποιός, που μάγεψε το παγκόσμιο ανδρικό κοινό, είχε τραγικό τέλος.  Σκοτώθηκε το 1967, σε ηλικία 34 μόλις ετών, όταν το αυτοκίνητό της συγκρούστηκε με νταλίκα ενώ κατευθυνόταν με τον δικηγόρο της στη Νέα Ορλεάνη, με αποτέλεσμα η ίδια να φέρεται ότι αποκεφαλίστηκε ενώ σκοτώθηκαν ακαριαία ο σύντροφός της και ο οδηγός του αυτοκινήτου. Τρία παιδιά της ηθοποιού επέβαιναν στο μοιραίο όχημα αλλά επέζησαν από την φονική σύγκρουση.

 

Ελισάβετ Μιτσού