Αναμνήσεις

Πότε καθιερώθηκε το έμβλημα με την μορφή του Θουκυδίδη στο Δήμο Αλίμου

Πότε καθιερώθηκε το έμβλημα με την μορφή του Θουκυδίδη στο Δήμο Αλίμου

Iστορική στιγμή για τον Δήμο υπήρξε η καθιέρωση του επίσημου εμβλήματός του με τη μορφή του μεγάλου ιστορικού της αρχαιότητας, Θουκυδίδη.

Η απόφαση λήφθηκε ομόφωνα στις 23 Ιανουαρίου 1984, επί Δημαρχίας Βασίλης Γαβριέλη-Ξένου.  Στα Πρακτικά της Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου διαβάζουμε: «Ο Δήμος Αλίμου, επειδή ο αρχαίος Δήμος Αλιμούντος υπήρξε γενέτειρα του μεγάλου Έλληνα Ιστορικού Θουκυδίδη, θέλοντας να υπάρξει μια συνέχεια στο ιστορικό του παρελθόν, προτίθεται να καθιερώσει σαν έμβλημά του την κεφαλή του μεγάλου Ιστορικού της αρχαιότητας, Θουκυδίδη».

Το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός της περιόδου αυτής για τον Άλιμο ήταν,  η οργάνωση του Α΄ Διεθνούς Συμποσίου με θέμα τον Θουκυδίδη, το οποίο πραγματοποιήθηκε το 1985. Στο πλαίσιο της κήρυξης της Αθήνας Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, η πόλη του Αλίμου ανακηρύχθηκε Πόλη της Ιστορίας. 

Με την αφορμή αυτή οργανώθηκε διεθνές συμπόσιο στο οποίο συμμετείχαν με ανακοινώσεις τους 45  Έλληνες και ξένοι επιστήμονες, ενώ την έναρξή του κήρυξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Χρήστος Σαρτζετάκης.

Πηγή: «Άλιμος: Όψεις της Ιστορίας της πόλης και του Δήμου»