Αναμνήσεις

H ιστορία του «Πάρι» - του πιο ροκ σουβλατζίδικου

H ιστορία του «Πάρι», του πιο ροκ σουβλατζίδικου

Ο Πάρις είναι απο τα πιο γνωστά καταστήματα του Αλίμου, αφού καθημερινά δεκάδες πολίτες το επισκέπτονται ή το επιλέγουν για delivery.

Το εκλεκτό σουβλάκι και ιδιαίτερη ατμόσφαιρα το καθιστούν ένα απο τα πιο αγαπημένα σουβλατζίδικα.

Η ιστορία του:

1963: Το κατάστημα αγόρασε ο Πάρις και σήμερα το λειτουργεί ο γιός του, Στέλιος Μαγιάφας. Αρχικά λεγόταν Θρύλος γιατί το επισκέπτονταν αρκετοί φίλοι και παίχτες του Ολυμπιακού. Οι Καλαμακιώτες όμως έλεγαν ‘’Πάμε στον Πάρι’’ και κάπως έτσι μετά απο μερικά χρόνια άλλαξε όνομα.

Δεν ήταν όμως πάντα σουβλατζίδικο. Στην αρχή πειραματίστηκε ως εστιατόριο, μετά καφενείο, λέσχη και μετά τα μέσα της δεκαετίας του 70 πήρε την τελική του μορφή.

1992: Ήταν η χρονιά που έκανε εσωτερική ανακαίνιση και πριν 16 χρόνια ανακαίνισε τον εξωτερικό του χώρο και έχει τη μορφή που γνωρίζουμε σήμερα. Μάλιστα, όταν πριν 24 χρόνια, το 1994, ξεκίνησε delivery ήταν μαζί με την Castello και ένα ακόμη σουβλατζίδικο, απο τα πρώτα delivery της πόλης.

Ο Πάρις απέκτησε φήμη σε όλη την Αθήνα όταν το περιοδικό ΕΨΙΛΟΝ έκανε ένα αφιέρωμα με τίτλο Γύρο Γύρο Χέντριξ...για προφανείς λόγους. Το εσωτερικό του Πάρι είναι ιδιαίτερο με φωτογραφίες γνωστών ροκ σταρ και ανάλογη μουσική. 

 

Ο Πάρις: Θουκυδίδου 38, Καλαμάκι - 210 9889664

Το αφιέρωμα στο ΕΨΙΛΟΝ: