Αναμνήσεις

Σαν σήμερα, 34 χρόνια πριν, έγινε το "Πάρτυ στη Βουλιαγμένη" του Λουκιανού

Σαν σήμερα, 25 Ιουλίου 1983, πριν 34 χρόνια, έγινε μία συναυλία που άφησε εποχή.
Ο Tύπος την είχε χαρακτηρίσει τότε ως  «Το Γούντστοκ της Ελλάδας». Μία Δευτέρα, με πανσέληνο, ο Λουκιανός Κηλαηδόνης,  διοργάνωσε μία συναυλία στην Πλαζ της Βουλιαγμένης.Κόπηκαν 25,000 εισιτήρια, τα οποία κόστιζαν 300 δραχμές το ένα, αλλά μέσα στο χώρο της συναυλίας βρέθηκαν πάνω από 50,000 άνθρωποι. Ο Λουκιανός σχεδίαζε και προετοίμαζε το «Πάρτυ στη Βουλιαγμένη» πάνω από ένα χρόνο. Ηταν ο πρώτος στην Ελλάδα, που έβγαλε τις συναυλίες από τα γήπεδα και τις ενέταξε σε φυσικούς χώρους.   
 
Η μουσική σκηνή είχε στηθεί πάνω σε μια πλωτή εξέδρα. Οι καλλιτέχνες έφταναν στη σκηνή με μία κατάφωτη φορτηγίδα από τον Ναυτικό ΄Ομιλο Βουλιαγμένης. Στην Παραλιακή είχε σχηματιστεί μια τεράστια ουρά από αυτοκίνητα με κόσμο που πήγαινε στη συναυλία. Η βραδιά άνοιξε με τον οικοδεσπότη Λουκιανό Κηλαηδόνη και στις 10:15 εμφανίστηκε η Μαργαρίτα Ζορμπαλά. Ακολούθησε ο Βαγγέλης Γερμανός και ο Διονύσης Σαββόπουλος. Μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, εμφανίστηκε ένα τρεχαντήρι και μια ψαρόβαρκα με τους κανταδόρους και τη μαντολινάτα του Φώτη Αλέπωρου.
 
Στη 1 το πρωί έκανε την εμφάνισή του ο Λουκιανός πάλι, αυτή τη φορά με την Αφροδίτη Μάνου που τραγούδησαν τη «Βουλιαγμένη», που αποτέλεσε την αφορμή για το πάρτυ. Το πρόγραμμα έκλεισε λίγο μετά τις 2 το πρωί, με τον Γιώργο Νταλάρα και τον Λουκιανό να τραγουδούν τα «Θερινά σινεμά». Το γλέντι συνεχίστηκε μέχρι το πρωϊ, με τον κόσμο να διασκεδάζει και κάνοντας βουτιές στην θάλασσα.
 
Ελισάβετ Μιτσού