Αναμνήσεις

15 +1 μαγαζιά στο Καλαμάκι που άφησαν ιστορία και θυμούνται οι 30something

Είσαι Καλαμακιώτης, τριαντάρης και plus; Αυτά είναι τα μαγαζιά στο Καλαμάκι που σίγουρα θα σε κάνουν να νιώσεις νοσταλγία.

Είναι μαγαζιά που έγραψαν την δική τους ιστορία στην πόλη μας και πάντα θα θυμόμαστε. Είτε αφορούσαν τον πρώτο μας καφέ μετά το σχολείο, είτε την πρώτη μας επαφή με το διαδίκτυο, είτε απλά επειδή είχαν γευστικό μενού, το σίγουρο είναι πως τα θυμόμαστε και τα θέλουμε πίσω.


1. La Meloise (Creperie/café) : Μεταμορφώσεως και Θουκυδίδου (στην θέση που είναι τώρα το Catwalk). Έμαθε τους Καλαμακιώτες να τρώνε κρέπες την δεκαετία του ’90.

2. La Fontanina (ιταλικό εστιατόριο): Ποσειδώνος και Αυξεντίου (στην θέση που είναι  τώρα η Eurobank).  Από τα πρώτα ιταλικά εστιατόρια της περιοχής. ΄Εμαθε τους Καλαμακιώτες να τρώνε Carbonara και Puttanesca.

3. Φανούρης (Κοτοπουλάδικο):  Θουκυδίδου και Μεγίστης. (To 1997 μεταφέρθηκε στην Λεωφ. Καλαμακίου, στο σημείο που είναι τώρα ο Πρόεδρος).  Πάταγο είχε κάνει το κοτόπουλο με σως από μουστάρδα και λεμόνι. Το die for!

4. Sabrina (Ζαχαροπλαστείο/Καφετέρια):  Αυξεντίου και Θουκυδίδου. Ήταν το ‘στέκι’ των Καλαμακιωτών για πολλά χρόνια. «Θα σε δω στη Σαμπρίνα» ήταν το σλόγκαν. Αξέχαστο το παγωτό Chicago.

5. Τσουγκρί: Θουκυδίδου  55 (Εστιατόριο με κρητικές γεύσεις του ηθοποιού Γ. Παρτσαλάκη).  Ωραίες κρητικές γεύσεις , με ‘άρωμα’ επώνυμου.

6. Rouge (Καφέ).  Θουκυδίδου 53  (δίπλα στο Palet). Όμορφο καφέ σε...κόκκινους τόνους.

7. Master’s (Internet café και μπιλιάρδα): Π. Τσαλδάρη 7.  Η πρώτη επαφή για
πολλούς Καλαμακιώτες με το Internet.

8. Μύρνα (Ταβέρνα):  Θουκυδίδου 76 και Μ. Μπότσαρη (στο σημείο που είναι τώρα το «Εμαγιέ»).  Νόστιμες σπιτικές γεύσεις, μαγείρευε η γυναίκα του ιδιοκτήτη.

9. La Piazza (ιταλικό εστιατόριο): Αυξεντίου  13 (στο σημείο που είναι τώρα το «Αλιμανάκι». Γραφικό ιταλικό εστιατόριο. Ακόμη μιλάνε για τα ραβιόλι του με γέμιση σπανάκι.

10.Brown (Καφετέρια):   Αυξεντίου  και Αριστοτέλους (στο σημείο που είναι τώρα το Κοινωνικό Παντοπωλείο). Σημείο συνάντησης των νέων εκείνης της εποχής.

11.Το Αυγό του Κόκκορα (εστιατόριο).  Λεωφ. Αμφιθέας και Αριστοτέλους. Εντυπωσιακό εστιατόριο, με επώνυμους θαμώνες.

12. Pizza Hut (Πιτσαρία).  Γωνία Λεωφ. Ποσειδώνος και  Αμφιθέας. Αγαπημένη πιτσαρία των νέων.

13. Disκopolis. Θουκυδίδου 28.  Το discopolis είχε cd dvd.  Εκεί πηγαίναμε να μας «γράψουν»  τραγούδια σε cd

14. R.Α.F : Θουκυδίδου 52 (δίπλα στο σημερινό «Ανθάκι»).  ΄Ηταν minimal, casual και μικρό. Όλο κι όλο 40 τετραγωνικά, αν και αυτό δεν το εμπόδιζε  να αυτο­αποκαλείται «Royal Alchemy of Flavors».

15.Starbucks: Θουκυδίδου και Μεταμορφώσεως (στο σημείο του σημερινού Catwalk). Το Καλαμάκι πρέπει να είναι από τα μοναδικά μέρη όπου τα Starbucks δεν μπόρεσαν να ‘κρατήσουν’ .

16. Villa Marietta: Η όμορφη μονοκατοικία της οδού Αριστοτέλους ήταν μία αυθεντική μπυραρία με γευστικά πιάτα, live και μία μεγάλη ποικιλλία από μπύρες για όλα τα γούστα.

Σε αυτόν τον «δρόμο των αναμνήσεων» να προσθέσουμε τον Κινηματογράφο «Αχίλλειον» (Λεωφ. Ποσειδώνος, απέναντι από το Penarrubia)

Και τo παλιό Ταχυδρομείο (ΕΛΤΑ) : Κανάρη και Αριστοτέλους.΄Ηταν τόσο βολικό αυτό το σημείο.

 

Ελισάβετ Μιτσού